Connect with us

Električna vozila

Proizvođač motornih pila ima električne motocikle

Ime Husqvarna najčešće vežemo uz motorne pile i kosilice, dok je većina ljudi manje upoznata da oni imaju i podružnicu Husqvarna Motorcycles koja se bavi proizvodnjom motocikala za razne namjene, od offroad vožnje, motokrosa do trkaćih staza.

Na poznatom talijanskom sajmu motocikla u Milanu EICMA 2018 Husqvarna Motorcycles je među svojim novim proizvodima na dva kotača predstavio EE5 mini motocikl, koji predstavlja prvi ulazak tvrtke na tržište električnih motocikala.

Motocikl je opremljen motorom od 5 kilovata kojem energiju pruža litij-ionska baterija od 907 Wh s tehnologijom brzog punjenja. EE5 dolazi sa “race ready” šasijom, koja mu daje izgled male trkaće “pile”, a vozačima se nudi 6 modova vožnje.

Motocikl je prvenstveno namijenjen za offroad vožnju i to najmlađim vozačima s idejom da uvede djecu u svijet motosporta.

Osim osnovne EE5 inačice električnog motocikla, Husquarna Motorcycles je predstavio i KTM SX-E 5 inačicu koja dolazi s istim motorom i baterijom, ali su joj šasija i suspenzija još više podređene sportskoj vožnji, pa su ga namijenili motokros utrkama za najmlađe vozače.

Izvor

Continue Reading
Advertisement

Trending