Connect with us

Električna vozila

VIDEO: Roboti poštari u Norveškoj

Norveška nacionalna pošta Posten, u suradnji s američkom tvrtkom Mobility spremna je za lansiranje usluge poštara robota, odnosno robotizirane dostavne službe za dostavu pošiljaka.

Robot vam neće donijeti poštu ispred vrata ili je ubacivati u sandučić poput pravog poštara, već će robotizirano autonomno vozilo Postena stići na destinaciju ispred vaše kuće ili tvrtke i obavijestiti vas da dođete po svoju pošiljku koja se nalazi u jednom od zaključanih sandučića na vozilu. Prije toga ćete dobiti poruku putem aplikacije na pametnom telefonu u kojem se nalazi kod za otključavanje vašeg sandučića, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Posten kaže da će robotski poštar voziti ulicama brzinom od 9 km/h a na ovaj način će biti u stanju pokriti 100 adresa dnevno. Nakon što dostavi sve pošiljke robotsko vozilo će se uputiti ka najbližem poštanskom uredu gdje će puniti svoje baterije i čekati nove pošiljke za dostavu. Norveška pošta smatra da će ovakav poštanski servis dostave uštedjeti velike novce koji se troše na klasični sustav dostave pošte. Očito su poštari još jedno od zanimanja koja će biti zamijenjena robotima.

Continue Reading
Advertisement

Trending